Recept | Bruschetta s tekvicou a ricottou

Jeseň? To sú bataty a tekvice. Aspoň u nás v TheKitchen. A tento chlebíček s batatovo-hokkaidovým pyré sme si v posledných týždňoch veľmi obľúbili. Preto posúvame inšpiráciu aj vám. Nech sa páči. 

Suroviny

kvalitný chlieb
batat a/alebo hokkaido tekvica
ricotta
rôznofarebné čerstvé chilli papričky
ryžový ocot
agáve alebo med
farebná listová zelenina
olivový olej
soľ, čerstvo pomleté korenie

Postup

Bataty a tekvicu, prípadne iba jedno z nich nakrájajte na menšie kocky, uložte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a pridajte bohatú dávku soli a korenia. Pečte na 180 stupňoch domäkka. Po upečení nechajte zeleninu vychladnúť a rozmixujte ju na hladký krém. 

Chili papričky nakrájajte na tenké pásiky a posoľte. V menšej miske zmiešajte 1 dcl ryžového octu s 1 lyžicou agáve alebo medu. Do pripraveného medového octu uložte posolené a nakrájané papričky tak, aby boli úplne pokryté tekutinou. Pokiaľ nie sú, dolejte octom. Takto naložené papričky uložte zakryte a nechajte v chladničke odstáť aspoň 2 hodiny.

Chlieb opečte na panvičke pokvapkanej olivovým olejom. Naneste naň bohatú vrstvu pripraveného batatovo-tekvicového pyré, zopár lyžičiek ricotty, naložené chili papričky a zmes listovej zeleniny. 

Voilá. Pestrofarebná dobrota je hotová.

P.S.: Tú našu sme servírovali na nový béžový tanier z kolekcie Réves. Dokonale sa k sebe hodia, čo poviete? :)

Staršie články Novšie články